سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آخرین قیمت گوشی موبایل
آخرین قیمت لپ تاپ
آخرین قیمت تبلت
تاریخ : یادداشت ثابت - دوشنبه 91/10/5 | 9:47 عصر | نویسنده : حمید 49 almahdi49 yazdani

دعا براى زیاد شدن روزى 
حضرت صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلى الله علیه و آله این دعا را براى زیاد شدن روزى آموخت :
یا رازق المقلین ، یا راحم المساکین ، یا ولى المومنین ، یا ذاالقوة المتین صل على محمد و اهل بیته و ارزقنى و عافنى و اکفنى ما اهمنى . (198)
دعا براى اداى قرض و دفع وسوسه از دل 
حضرت صادق علیه السلام فرمود: مردى خدمت رسول خدا صلى الله علیه وآله آمده عرض کرد: اى پیغمبر خدا قرض و وسوسه در دل بر من غالب گشته (دستورى براى رفع هر دو به من بدهید)، پس پیغمبر صلى الله علیه و آله به او فرمود: بگو:
توکلت على الحى الذى لا یموت و الحمدلله الذى لم یتخذ صاحبة و لا ولدا و لم یکن له شریک فى الملک و لم یکن له ولى من الذل و کبره تکبیرا.
حضرت صادق علیه السلام فرمود: مدتى بر این جریان گذشت ، پس روزى آن مرد بر پیغمبر صلى الله علیه و آله گذر کرد آن حضرت او را صدا زد و فرمود! چه کردى ؟ عرض کرد: اى رسول خدا آن چه به من فرمودى بدان ادامه دادم و خدا دین مرا ادا کرد و وسوسه خاطرم را نیزاز میان برد. (199)
راهى براى برطرف کردن ترس از پیش آمدها و قضاء حاجت  
ابوحمزه گوید: حضرت باقر علیه السلام به من فرمود: اى اباحمزه چرا هر گاه براى تو پیش آمدى مى کند که تو را بترس و خوف اندازد، به یکى از گوشه هاى خانه ات یعنى به سوى قبله رو نمى کنى ، پس دو رکعت نماز بخوانى سپس هفتاد بار بگوئى :
یا ابصر الناظرین و یا اسمع لسامعین و یا اسرع الحاسبین و یا ارحم الراحمین .
و هر بار که این کلمات را مى گوئى حاجت خود را بخواهى . (200)
دعاى استعاذه از امام صادق علیه السلام  
استعیذ بالله من الشیطان الرجیم و اعوذ بالله ان یحضرون ان الله هو السمیع العلیم . (201)
دعاى هنگام غم و گرفتارى 
اسماء گوید: رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: هر کس به او اندوهى یا غمى یا سختى یا بلائى یا دشوارى برسد پس بگوید:
الله ربى و لا اشرک به شیئا: توکلت على الحى الذى لا یموت . (202)
دعاى حضرت یوسف علیه السلام که با آن از چاه بیرون آمد 
اللهم انى اسالک بان لک الحمد، لا اله الا انت المنان بدیع السماوات و الارض ذوالجلال و الاکرام ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تجعل لى مما انا فیه فرجا و مخرجا. (203)
دعا به هنگام وارد شدن بر سلطان و ترس از او 
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هر که بر سلطانى وارد شود که از او ترس ‍ دارد پس بگوید:
بالله استفتح و بالله استنجح و بمحمد صلى الله علیه و آله اتوجه ، اللهم ذلل لى صعوبته و سهل لى حزونته فانک تمحو ما تشاء و تثبت و عندک ام الکتاب حسبى الله لا اله الا هو علیه توکلت و هو رب العرش ‍ العظیم و امتنع بحول الله و قوته من حولهم و قوتهم و امتنع برب الفلق من شر ما خلق و لا حول و لا قوة الا بالله . (204)
دعاى ایمن بودن از ضرر جن و انس  
حضرت صادق علیه السلام فرمود: که على بن الحسین علیه السلام مى فرمود: من باکى ندارم چون این کلمات را بگویم ، اگر جن و انس بر علیه من گرد آیند (و به ضرر من اجتماع کنند، و آن کلمات این است ):
بسم الله و بالله و من الله و الى الله و فى سبیل الله و على ملة رسول الله صلى الله علیه و آله اللهم الیک اسلمت نفسى و الیک وجهت وجهى و الیک الجات ظهرى و الیک فوضت امرى اللهم احفظنى بحفظ الایمان من بین یدى و من خلفى و عن یمینى و عن شمالى و من فوقى و من تحتى و من قبلى و ادفع عنى بحولک و قوتک ، فانه لا حول و لا قوة الا بک . (205)
دعاى رفع گرفتارى و گشایش کار 
على بن مهزیار گوید: محمد بن حمزه غنوى بمن نوشت و از من خواست که به حضرت جواد علیه السلام بنویسم که دعائى به او بیاموزد که با آن وسیله گشایشى برایش حاصل گردد (و از زندانى که در آن گرفتار شده بود خلاص گردد) پس آن حضرت به من نوشت : اما آن چه محمد بن حمزه درخواست کرده که دعائى بیاموزد که با آن فرج و گشایش یابد، پس به او بگو که ملازم این دعا باشد (و همیشه بگوید)
یا من یکفى من کل شى ء و لا یکفى منه شى ء اکفنى ما اهمنى مما انا فیه . (206)
بهترین عمل براى اهل خانواده هنگام سفر 
در حدیث معتبر از حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله منقول است که هیچ خلیفه آدمى در اهلش نمى گذارد بهتر از آن که ، در وقت بیرون رفتن دو رکعت نماز بگذارد، پس بگوید:
اللهم انى استودعک نفسى و اهلى و مالى و ذریتى و دنیاى و آخرتى و امانتى و خاتمة عملى . ابن طاوس قدس سره گفته است که در رکعت اول قل هو الله احد و در رکعت دوم انا انزلناه بخوان . (207)
دعاى هنگام سفر 
در روایت دیگر وارد شده است که : چون حضرت صادق علیه السلام به سفرى مى رفتند این دعا را مى خواندند:
اللهم احفظنى و احفظ ما معى و بلغنى و بلغ ما معى ببلاغک الحسن بالله استفتح و بالله استنجح و بمحمد صلى الله علیه و آله اتوجه اللهم سهل لى کل حزونة و ذلل لى کل صعوبة و اعطنى من الخیر کله اکثر مما ارجو و اصرف عنى من الشر اکثر مما احذر فى عافیة یا ارحم الراحمین اسئل الله الذى بیده ما دق و جل بیده اتوات الملائکة ان یهب لنا فى سفرنا امنا و ایمانا و سلامة و اسلاما و فقها و توفیقا و برکة و هدى و شکرا و عافیة و مغفرة و عزما لا تغادر ذنبا. (208)
از آداب سفر کردن پیامبراسلام و تعویذات مناسب سفر 
در روایت دیگر منقول است که : چون حضرت رسول خدا صلى الله علیه و آله به سفر مى رفتند شیشه روغن و سرمه دان و مقراض و آینه و مسواک و شانه و سوزن و ریسمان و چیزى که به آن کفش را پینه کنند و تسمهاى نعل را بر مى داشتند و از جمله تعویذاتى که در سفر مناسب است ، تعویذى است که مروى است که در دسته شمشیر حضرت رسالت پناه تعبیه شده بود و آن این تعویذ است :
بسم الله الرحمن الرحیم یا الله یا الله یا الله اسالک یا ملک الملوک الاول القدیم الابدى الذى لایزول و لا یحول انت الله العظیم الکافى لکل شیى ء المحیط بکل شیى ء اللهم اکفنى باسمک الاعظم الاجل الواحد الاحد الصمد الذى لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد و احجب عنى شر من ارادنى کلهم و سیوفهم و باسهم و الله من و رائهم محیط اللهم احجب عنى شر من ارادنى بحجابک الذى احتجبت به فلم ینظر الیه احد من شر فسقة الجن و الانس و من شر سلاحهم و من الحدید و من کل ما یتخوف و یحذرو من شر کل شدة و بلیة و من شر ما انت به اعلم و علیه اقدر انک على کل شیى ء قدیر و صلى الله على نبیه محمد و آله و سلم تسلیما و عوذه که در میان عمامه گذارند اقبل و لا تخف انک من الامنین و لا تخف نجوت من القوم الضالمین لا تخف انک انت الاعلى الا تخافا اننى معکما اسمع و ارى و لا تخاف درکا و لا تخشى الذى اطعمعم من جوع و امنهم من خوف فسیکفیکهم الله و هو السمیع العلیم فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین ادخلوا علیهم الباب فاذا دخلتموه فانکم غالبون و على الله فتوکلوا ان کنتم مومنین عوذه اى را که بر چهارپاى سوارى بندند اللهم احفظ على ما لو حفظه غیرک لضاع و استر على ما لو ستره غیرک لکاع و اجعل على ظلا ظلیلا اتوقى به کل من رامنى بسوء او نصب لى مکرا او هیا لى مکروها حتى یعود و هو غیر ظافر بى و لا قادر على اللهم احفظنى کما حفظت به کتابک المنزل على قلب نبیک المرسل اللهم انک قلت و قولک الحق انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون . (209)
در بیان دعاهائى که در راه و منازل باید خواند
در حدیث صحیح از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام منقول است که : چون حضرت رسول صلى الله علیه و آله در سفرها سراشیب مى رفتند ((سبحان الله )) مى گفتند و چون سر بالا مى رفتند ((الله اکبر)) مى گفتند.(210)
در حدیث صحیح دیگر فرمود که چون در سفر باشى بگو: اللهم اجعل مسیرى عبرا و صمتى تفکرا و کلامى ذکرا. (211)
در حدیث معتبر از حضرت رسول صلى الله علیه و آله منقول است که هر که به رودخانه پائین برود پس بگوید: ((لا اله الا الله و لله اکبر)) حق تعالى پر کند آن رودخانه را از براى او پر از حسنات . (212)
دعاى ترس از وسوسه و حدیث نفس  
سید بن یسارگوید: حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرگاه از وسوسه یا حدیث نفس (خاطره هاى شیطانى ) بترسى بگو:
اللهم انى عبدک و ابن عبدک و ابن امتک ، ناصیتى بیدک عدل فى حکمک ماض فى قضاوک اللهم انى اسالک بکل اسم هو لک انزلته فى کتابک او علمته احدا من خلقک او استاثرت به فى علم الغیب عندک ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تجعل القرآن نور بصرى و ربیع قلبى و جلاء حزنى و ذهاب همى ؛ الله الله ربى لا اشرک به شیئا. (213)
دعاى هنگام درد و بیمارى 
برخى از اصحاب ما حدیث کرده اند که حضرت صادق علیه السلام هنگام درد و بیمارى (این دعا را مى خواند) مى گفت :
اللهم انک عیرت اقواما فقلت : قل ادعوا الذین زعمتم من دونه فلا یملکون کشف الضر عنکم و لا تحویلا، فیا من لا یملک کشف ضرى و لا تحویله عنى احد غیره صل على محمد و آل محمد و اکشف ضرى و حوله الى من یدعومعک الها آخر لا اله غیرک . (214)
دعاى هنگام دیدن صاحبان بلا 
حضرت باقر علیه السلام فرمود: چون مردى را دیدى که گرفتار بلا شده (به شکرانه این که تو بدان بلا گرفتار نشده اى ) بگو:
الحمد لله الذى عافانى مما ابتلاک به و فضلنى علیک و على کثیر ممن خلق و نگذار او بشنود. (215)
دعاى براى دفع بواسیر(216)  
از حضرت امیرالمومنین علیه السلام منقول است که خواندن این دعا براى رفع بواسیر نافع است :
یا جواد یا ماجد یا رحیم یا قریب یا مجیب یا بارى ء یا راحم صل على محمد و آله و اردد على نعمتک و اکفنى امر وجعى .
حدیث دیگر منقول است که شخصى به حضرت امام رضا علیه السلام شکایت کرد از بواسیر فرمود که : سوره یس را با عسل بنویس و بشوى و بخور. (217)
دعا براى نجات از بیمارى عرق النساء (سیاتیک )(218) 
در حدیث دیگر مروى است که شخصى به حضرت صادق علیه السلام شکایت کرد از عرق النساء، فرمود: هرگاه اثرش ظاهر شود دست بر آن موضع بگذار و بگو:
بسم الله الرحمن الرحیم بسم الله و بالله اعوذ بسم الله الکبیر و اعوذ بسم الله العظیم من شر کل عرق نعار و من شر حر النار آن شخص سه مرتبه این دعا را خوانده ، از آن مرض ، نجات یافت . (219)
نجات از هر ورطه و امر سخت و دشوار 
در روایتى منقول است که : پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله به حضرت على علیه السلام فرمود هرگاه در ورطه اى افتادى بگو:
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم اللهم ایاک نعبد و ایاک نستعین به درستى که خداى تعالى به آن ، بلا را از تو دفع مى کند. (220)
با این اذکار خداوند هفتاد نوع بلا را دفع مى کند  
در روایت است که از سلمان نقل شده : که هر که صبح کند و سه بار بگوید:
الحمد لله رب العالمین الحمد لله حمدا کثیرا طیبا مبارکا فیه حقتعالى هفتاد نوع بلا را از او دفع کند. (221)
با این تعویذ زنان و بچه هایتان را از چشم زخم پناه دهید 
از حضرت على علیه السلام منقول است که هنگامى رسول اکرم صلى الله علیه و آله را غمى گرفت ، جبرئیل آمد عرض کرد: یا محمد این چه غم است که در روى شما مى بینم فرمودند: حسن و حسین را چشم زخم برخورده ، عرض کرد چشم زخم حق است تصدیق کن ، فرمود آرى . چرا با این کلمات آن دو را تعویذ نکردى ، فرمود کدام کلمات اى جبرئیل ، عرض ‍ کرد بگو:
اللهم یا ذالسلطان العظیم و المن القدیم و الوجه الکریم یا ذالکلمات التامات و الدعوات المستجابات عاف الحسن و الحسین . (به جاى این کلمات نام مریض را ببر) من انفس الجن و اعین الانس .
حضرت چون این دعا را خواند آن دو برخواستند و به راه افتادند حضرت به اصحاب خود فرمود: زنان و بچه هایتان را با این تعویذ پناه دهید که به مانند آن هیچ کس پناه نگرفته . (222)
دعاى حضرت امام سجاد علیه السلام درطلب عاقبت به خیرى 
یا من ذکره شرف للذاکرین ، و یا من شکره فوز للشاکرین ، و یا من طاعته نجاة للمطیعین ، صل على محمد و اله ، و اشغل قلوبنا بذکرک عن کل ذکر، و السنتنا بشکرک عن کل شکر، و جوارحنا بطاعتک عن کل طاعة ، فان قدرت لنا فراغا من شغل فاجعله فراغ سلامة لا تدرکنا فیه تبعة ، و لا تلحقنا فیه سئمة ،حتى ینصرف عنا کتاب السیئات بصحیفة خالیة من ذکر سیئاتنا، و یتولى کتاب الحسنات عنا مسرورین بما کتبوا من حسناتنا، و اذاانقضت ایام حیاتنا، و تصرمت مدد اعمارنا، و استحضرتنا دعوتک التى لا بد منها و من اجابتها، فصل على محمد و اله ، و اجعل ختام ما تحصى علینا کتبه اعمالنا توبة مقبولة لا توقفنا بعدها على ذنب اجترحناه ، و لا معصیة افترفناها و لا تکشف عنا سترا سترته على رووس الاشهاد، یوم تبلواخبار عبادک ، انک رحیم بمن دعاک و مستجیب لمن ناداک . (223)
دعاى حضرت امام سجاد علیه السلام به وقت تنگى رزق 
اللهم انک ابتلیتنا فى ارزاقنا بسوء الظن ، و فى اجالنا بطول الامل ، حتى التمسنا ارزاقک من عند المرزوقین ، و طمعنا بامالنا فى اعمار المعمرین ، فصل على محمد و اله ، و هب لنا یقینا صادقا تکفینا به من موونة الطلب ، و الهمنا ثقة خالصة تعفینا بها من شدة النصب ، و اجعل ما صرحت به من عدتک فى وحیک و اتبعته من قسمک فى کتابک ،قاطعا لاهتمامنا بالرزق الذى تکفلت به ، و حسما للاشتغال بما ضمنت اللکفایة له ، فقلت و قولک الحق الاصدق ، و اقسمت و قسمک الابر الاوفى : (و فى السماء رزقکم و ما توعدون ) ثم قلت : (فو رب السماء و الارض انه لحق مثل ما انکم تنطقون ). (224)
دعاى حضرت امام سجاد علیه السلام در یارى خواستن از خدا براى پرداخت وام
اللهم صل على محمد و اله ، و هب لى العافیة من دین تخلق به وجهى ، و یحار فیه ذهنى ، و یتشعب له فکرى ، و یطول بممارسته شغلى . و اعوذ بک یا رب من هم الذین و فکره ، و شغل الدین و سهره ، فصل على محمد و اله ، و اعذنى منه ، و اسجیر استجیر بک یا رب من ذلته فى الحیوة ، و من تبعته بعد الوفاة ، فصل على محمد و اله ، و اجرنى منه بوسع فاضل ، او کفاف واصل . اللهم صل على محمد و اله ، و احجبنى عن السرف و الازدیاد، و قومنى بالبذل و الاقتصاد، و علمنى حسن التقدیر، و اقبضنى بلطفک عن التبذیر، و اجر من اسباب الحلال ارزاقى ، و وجه فى ابواب البر انفاقى ، و ازوعنى من المال ما یحدث لى مخیلة ، اوتادیا الى بغى ، او ما اتعقب منه طغیانا. اللهم حبب الى صحبة الفقراء، و اعنى على صحبتهم بحسن الصبر، و ما زویت عنى من متاع الدنیا الفانیة فاذخره لى فى خزائنک الباقیة ، و اجعل ما خولتنى من حطامها، و عجلت لى من متاعها بلغة الى جوارک ، و وصلة الى قربک ، و ذریعة الى جنتک ، و انک ذوالفضل العظیم ، و انت الجواد الکریم . (225)
دعاى فرج و رفع گرفتارى از امام جواد علیه السلام  
مرحوم شیخ عباس قمى قدس سره گوید که از براى فرج و رفع گرفتارى و غم نیز نافع است مواظبت بر این ذکر که حضرت جواد علیه السلام تعلیم فرموده : یا من یکفى من کل شیى ء و لا یکفى منه شى ء اکفنى ما اهمنى یعنى : ایکه از هر چه کفایت کنى و کفایت نکند از تو چیزى ، کفایت نما آن چه برایم مهم است . (226)
دعا براى کامل شدن ایمان و زایل نشدن آن
شیخ طوسى ازمحمد بن سلیمان دیلمى روایت کرده است که ، به خدمت حضرت صادق علیه السلام عرض کردم که : شیعیان شما مى گویند که ایمان بر دو قسم است ، یکى مستقر و ثابت ، و دیگر آن که به امانت سپرده شده است و زایل مى گردد. پس به من بیاموز دعائى را که هرگاه آن را بخوانم ، ایمان من کامل گردد و زایل نشود، فرمود که : بعد از هر نماز واجب بگو:
رضیت بالله ربا و بمحمد صلى الله علیه و آله نبیا و بالاسلام دینا و بالقران کتابا و بالکعبة قبلة و بعلى ولیا و اماما و بالحسن و الحسین و على بن الحسین و محمد بن على و جعفر بن محمدفارفنى و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على بن محمد و الحسن بن على و الحجة بن الحسن صلوات الله علیهم ائمة اللهم انى رضیت بهم ائمة فارضنى لهم انک على کل شیى ء قدیر. (227)
دعا براى دفع وسوسه و حدیث نفس و اداى قرض  
از حضرت امام محمد باقر علیه السلام روایت است ، که مردى خدمت حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله آمد و شکایت کرد به آن حضرت از وسوسه و حدیث نفس و دینى که او را سنگین کرده بود. حضرت رسول صلى الله علیه و آله به او فرمود این دعا را مکرر بگوید:
توکلت على الحى الذى لا یموت و الحمدلله الذى لم یتخذ ولدا و لم یکن له شریک فى الملک و لم یکن له ولى من الذل و کبره تکبیرا. (228)
و نیز روایت شده که از براى دفع وسوسه شیطان ، هنگامى که در سینه ات شکى پیدا شد، بگو:
هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن و هو بکل شیى علیم . (229)
((دعاهاى عصرغیبت ))  
دعاى فرج حضرت امام زمان علیه السلام  
اللهم کن لولیک الحجة بن الحسن صلواتک علیه و على ابائه فى هذه الساعة و فى کل ساعة ولیا و حافظا و قاعدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتى تسکنه ارضک طوعا و تمتعه فیها طویلا. (230)
دعا براى ثبات ایمان در غیبت کبرى 
شیخ نعمانى در غیبت و کلینى در کافى به اسناد متعدده روایت کردند، از زراره که گفت : شنیدم که ابوعبدالله علیه السلام مى فرماید که : به درستى که از براى قائم علیه السلام غیبتى است پیش از آن که خروج کند. آن گاه فرمود: اى زراره ! و اوست منتظر و اوست کسى که شک مى شود در ولادتش . پس بعضى از مردم مى گویند که پدرش مرد و جانشینى نگذاشت و بعضى از ایشان مى گویند که حمل بود و بعضى از ایشان مى گویند که او غائب است ، و بعضى مى گویند که متولد شد پیش از وفات پدرش به دو سال ، و اوست منتظر، غیر این که خداوند خواسته که امتحان کند قلوب شیعه را. پس در این زمان به شک مى افتند مبطلون .
زراره گفت : پس گفتم : فداى تو شوم ! اگر درک کردم آن زمان را، کدام عمل را بکنم ؟
فرمود: اى زراره ! اگر درک کردى آن زمان را، پس بخوان این دعا را:
اللهم عرفنى نفسک ، فانک ان لم تعرفنى نفسک لم اعرف نبیک ، اللهم عرفنى رسولک ، فانک ان لم تعرفنى رسولک لم اعرف حجتک ، اللهم عرفنى حجتک ، فانک ان لم تعرفنى حجتک ضللت عن دینى . (231)




  • فارسی بوک | ماه موزیک | راه بلاگ